Sunday, December 28, 2008

.rindu itu indah.

hari ini aku sangat rindukan encikLUZD. dia di fikiran ku dari saat aku terjaga dari tidur pagi tadi hingga lah sekarang. aku tidak sabar untuk pulang. aku mahu bertemu dengan dia. aku mahu menatap wajah itu sebelum aku pergi lagi.

Saturday, December 27, 2008

.friday, im in love.

beautiful things keep happening around me for the past few weeks. friends get promoted, friends getting married, friends going on vacations, friends are going to be mothers and fathers, friends losing weight due to proper diet, friends getting engaged...and more. wow, hidup ini sangat indah.

there is no other way to feel about these but happy. yes, i am so happy for my friends (sometimes envy too. haha)

anway, today was a busy day. went out to have lunch at Suria KLCC with Thanny who is my very very hardworking and efficient-at-job insurance agent. it was very crowded there like everyone in the city semua pegi sana. ceh. Marks and Spencer's big sale drove people crazy made the store like pasar borong. passed by Vincci and was very surprised because i couldnt see the shoes because too many people swarming the store. even men! i didnt really go for a tour around or window shopping or really shopping because merimaskan plus i was there just to have lunch with Thanny. so after lunch and updating my account and being explained of whats it and whats not, i went back with Ariati who came to pick me up because we had planned earlier to meet up regarding Herbalife. hehe.

so, once reached my house, she started to do her job and explained about the losing weight program. okay, i am on a program now. NO. not now. i might probably start tomorrow. just wanna give it a shot since six of the people that i know who are on this program managed to lose weight and got the ideal weight they've been dreaming of.

when all were done, we went to this KK shop at Ampang because Ariati wanted to buy some stuffs for her friend's baby shower and we also went to Buy Sell Trade because it was just next door to KK shop. i bought a Claytan tea set which is still new and in good condition. just for RM19. oh, and also small colorful baskets at KK shop. 3 for RM10. thought nak letak eggs, garlic and onions. hehe.

then, had dinner with Ainal and Nadia and their baby Salma Yelena at Bora Ombak. it was fun though Salma merengek nak being fed but her mama nak makan. aiseh. and i managed to sell all the Terengganu silk (kain pasang) which i brought from Terengganu the other day. business kain la pulak.

that was today. tomorrow awaits with more things to do.

p/s: adi, i miss you...

Wednesday, December 24, 2008

.go away fever.

fever, fever, go away...
leave me alone,
please...

.friends, help me.

currently im in KL. not really enjoying myself here due to still feeling sick and demam every night. i know there is something wrong about it but im not really in the mood to go see the doctor.

yesterday was the registration day for masters program at UKM. so far so good. not sure when the classes will start. maybe January. hmm... just cant wait for this to begin and end...

after the registration at UKM, went to acik's place and she asked me to accompany her to go shopping at IKEA. had so much fun shopping because most things are on sale. people were like crazy buying stuffs for their houses spashly those who celebrate christmas. i bought some stuffs for the house in Dungun. hmm... miss my home sweet home. cant wait to go backkkkk!!!

...i miss him too =(

well, been planning to meet some friends here but then agak leceh because my brother is using the car most of the time. so agak susah lah nak ke mana mana. thought of nak ajak Dana pegi kedai buku kat CM but havent talked to her about it yet. hmm..

i want to go out and hang out with friends!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, December 18, 2008

.pak guard UiTM Dungun.

i woke up feeling much much better this morning and i hope it stays the same til forever!!! haha. hate being sick when my mother is not around. or him not around. it makes me even sicker.

well, drove to UiTM today feeling normal. listened to not-my-favourite songs on my way. talked to him on the phone while driving. hmm..

so when i reached the back entrance of UiTM, as usual i will wave to the security guards or best known as 'pak guard'. and after a few metres ahead, i started to notice. pak guard-pak guard sekalian ni, bukan je keje diorang menjaga keselamatan UiTM malah mengangkat tangan setiap kali ade kereta keluar masuk pagar UiTM. kadang kadang, while they tengah meronda pun they will still sempat nak angkat tangan bila berselisih. hehehe. okay, i think not just UiTM nye pak guard but almost semua pak guard lah di mana mana pun.

and kat UiTM Dungun ni ada satu pak guard tu i think muka dia cam semut. ehhehehe. cute. and another one is sooooo like James Bond. masih muda dan segak. selalu memakai aviation sunglasses. cool.

Wednesday, December 17, 2008

.this girl is sick.

i woke up yesterday with a heavy headache. my throat ached badly i was not in the mood to talk at all. i felt really sick. in fact i still am until now. a meeting with the doctor is never my favourite but i had to yesterday morning.

me : saya sakit kepala and tekak. bangun pagi rasa tak sedap badan. (mimik muka macam orang sengal)

Dr. Ruzita : sejak bila rasa macam ni? (sambil check my body temperature dan tekak) say
aaaaaaaaaa....

me : sejak pagi tadi.
aaaaaaaaa.....

Dr. Ruzita : jangkitan virus kat tekak. tonsils tak bengkak. demam pun tak. saya bagi ubat sakit tekak. ubat demam ngan antibiotik nak tak?

me : boleh je. kalo demam tak yah datang agi.

Dr. Ruzita : okay (sambil menulis preskripsi ubat di kad)

me : thank you doctor.


dan malam tadi sangkaan ku meleset. aku ingat aku takkan demam but body temperature increased. nasib baik ade electronic thermometer so i was able to check by myself at home. slept quite early last nite after taking the pills.

and this morning i woke up feeling much better but sore throat remains the same. went to UiTM for a while and then headed to Pasar Dungun. needed to buy Minyak Pak Ali for mama ani who is in KL. she said it is for the baby so dia kirim lah since im going to KL this weekend. on my way back home, stopped by gerai nearby my house to buy some breakfast (nasi air). sedap but then the aching throat is torturing me real bad. i could only eat a little bit. and since 30 minutes ago, the fever has come back again.

Monday, December 15, 2008

.cinta kami.

now that we have moved one step forward, aku sangat teruja. adi membuatkan hari hari ku indah. he's all that i need and want and i will never hurt him in any ways. though it is still a long way to go... i believe in our love and i just can't wait to be with him. to grow old with him.


dzul azwardi shah bin abdul aziz,

thank you.

aku shenta kamu.



.Twilight Movie.

we watched Twilight last weekend.



well...up to today, movie ini antara yang TERBAIK yang pernah ku tontoni.
1. vampires are really cool and hot
2. Edward Cullen (Rob Pattinson) = desirable!!

Lessons learned:

1. Love is unconditional.
2. To love is to take risks. No matter what the risks are, you will never regret your choice.

Friday, December 12, 2008

.majlis merisik.



Sunday, December 7, 2008

. + + + .

cheez choc + apple crumble slice + what happens in vegas movie + raining heavily + me + him = today is a wonderful day!

Sunday, November 30, 2008

.aku sangat busy.

oh..i'm back. finally...buleh jugak menyelit some time for this.

well. i've been really busy for the past few days. coming home feeling exhausted everyday membuatkan aku tiada masa to even touch the laptop.
hmm.. the english camp is FINE. yes, F.I.N.E which next year insyaallah it is definitely going to be a NO. i have no idea why at the first place im in this, maybe i wasnt thinking straight at that time thinking that it is going to be so much fun working with the kids but when it is happening, i feel like killing myself everytime i'm with them. they are fun. YES. no doubt. it's just me that is not fine. i have too many things on my mind sampaikan i think that this english camp is messing up my life and adds up the burden. i just cannot stay focused and be committed to it tapi still aku menjalankan tanggungjawab aku sebagai tenaga pengajar (yeah, half of me. the other half is hating myself for volunteering to be a teacher at these times of days).

i feel so sick and tired. working with children requires a lot of things. energy, patience, knowledge, creativity, penipuan yang bernas dan macam macam lagi lah.

ok. that should be enough.
there are more. maybe tonite.

Thursday, November 20, 2008

.this state of affairs.

i have always feel great with the fact that i'm earning my own money and i get to buy stuffs that i want. and since i'm living on my own now..nothing is even more joyful than buying stuffs for the house and feeling independent living by myself, do things by myself (not asking for papa's money or this and that).

but this month, i have been feeling pathetic for the past two weeks. I AM TOTALLY BROKE. and this is happening because of the trip to KL (yeah yeah, keep on blaming KL for everything.. KL this KL that..bla bla bla)..i was cashin out the money i have for arggghh...things. yeah, things. things that make me sick thinking of. things that i don't really need actually. hmm.. so what did i buy? *wondering* see.. i dont even remember. and there went my savings... (sumpah, aku dah takkan wat camni agi)

and..it is 6 more days to go and i cant hardly wait for my payday. there are too many things that i have to pay for and buy..(again?) *demmit.

im a wretch these days. i eat whatever there is at home. lucky me there are edible stuffs that can be found in the kitchen and whenever i manage to eat outside, i try to get the cheapest food i can. oh ya..not forgetting "air suam" which is totally free! and i try to not go out as much as i can due to the effort of saving the petrol. but i guess the yellow light is going to blink today. signaling to be filled. hmmphh...

yeah, despite all these.. im so thankful to be in Dungun. at least i dont have to pay for tolls and i dont have to face traffic jams. cheap food? in your dreams. it is the same amount you're paying at mamak. at times you'll pay more. food is never cheap here which i totally have no ideas why. and don't be fooled by some people who say food is cheap in Terengganu because that is absolutely a lie. ok, the story about the price of food here will be told in other entries. im not in the mood to talk about it now.

till then.

Wednesday, November 19, 2008

.tiada topik yang sesuai untuk ini.

oh well. life's been hectic but menarik juga. finally, i finished invigilating final exams for this semester. sangat busan dapat groups yang agaik baik so tiada pelajar pelajar yang cuba cuba nak meniru or ditangkap meniru. kesimpulannya..aku sangat mengantuk dan busan dan membenci apabila ditugaskan untuk menjaga exams.

since little sister is enjoying her life here. aku pun turut sama. kehidupan seharian lebih menarik kerana ada seseorang untuk bercerita dan makan apa yang dimasak tanpa sebarang komen. hanya 'sedap doh ni kak'. terima kasih. kamu memang adik yang baik. dan juga seorang pendengar yang setia.

papa is coming insyaallah on 24th. akan menjadi lebih menarik hidup kami. but he'll be staying at Awana Kijal kerana attending a course. so aku dan adikku bercadang untuk ke sana bersuka ria. bersuka ria di sini dimaksudkan dengan
1) berenang renang di kolam renang. eh, tapi ni musim ujan. ntahlah. bergantung pada keadaan.
2) makan makan
3) bercerita, mengumpat, mengutuk, mengata
4) makan makan
5) mengadu duit gaji sudah habis sambil membuat muka kesian menagih simpati.
6) watch movies. Baby's been downloading some movies for me.
7) makan makan

anyway, minggu depan adalah minggu yang sibuk kerana penglibatan dalam English camp untuk anak anak staff uitm Dungun. aku sangat malas untuk prepare materials untuk camp itu tetapi asmah dengan cekal mengingatkan aku setiap hari sejak seminggu yang lalu untuk hantar hardcopy materials untuk difotostat oleh En. Nasir. Hmmpphhh...

itu saja untuk entry ini. Gossipgirl episode 2 season 2 menanti...

Monday, November 17, 2008

.permohonan anda BERJAYA.

dia : Hello, Pusat Pengajian Siswazah Universiti Kebangsaan Malaysia...

aku : assalamualaikum. saya Suriana. saya nak tanya pasal permohonan master untuk intake Disember.

dia : waalaikummusalam. nama penuh cik...

aku : Nur Ezatul Suriana Aminuddin.

dia : hmm... hmmm...hmm...kejap ek..

aku : ok. (berdebar tahap gaban sampaikan rasa macam jantung ni nak terkeluar terpelanting)

dia : cik Nur Ezatul Suriana ye.

aku : ye..

dia : hmm...permohonan anda...

~damn. lama gila tunggu.

dia : permohonan anda BERJAYA.

aku : oh. okay. tolong check sorang lagi boleh?.. Nur Hafizah Rabi'ah Husin

dia : hmm... hm... sama. BERJAYA.

aku : okay. terima kasih. assalamualaikum.

.hari ini hujan.




okay, tekaan ku sangat tepat... hujan turun pada hari ini~

anyway, here are photos of yesterday. breakfast with my sister at warung depan dila's office. i had nasi lemak and teh tarik while Baby had nasi minyak and teh tarik. oh!

Sunday, November 16, 2008

.hari hari ku yang busan.

my dearest little sister is here in Dungun. aku sangat teruja dan gembira. going to have really good times with her. today pun been spending the day playing GuitarHero (ps2).

anyway, life has been quite dull these few days though the sun has been shining for two days. this means 'bye-bye rainy days'. but i have a strong feeling that it's gonna rain tomorrow. hehe. actually, it is not really a strong feeling but looking at the regularity of 3 hari hujan non-stop and then continued by 3 hari tak hujan..so i guess turutan dia macam tu lah.

hmm..encikdzul and i are okay alredi. we had a disagreement the other day and he marah-ed me which membuatkan aku kecik ati and merajuk for two days. hik hik. so i didnt reply his sms or called him for two damn days. only today we began to talk again- like usual. kangen!

Friday, November 14, 2008

.dua jiwa satu hati.




ini adalah waktu waktu kritikal muka aku. baru lepas facial. ianya bengkak dan it hurts badly.

damn~

...and he still says "suya comey"

Thursday, November 13, 2008

.i am awed.





the raging ombak of south china sea. ini di ambil pagi tadi sekitar pukul 10.05 pagi di pantai dungun.

this is my favourite season of the year sebab aku sangat teruja melihat ombak ombak besar menghempas pantai. plus, the sound of it sangat menenangkan hati.

setiap pagi i will drive along the beach just to admire this amazing scene.

Wednesday, November 12, 2008

.again?.

shit. been tagged by Jet!!

1) Bekas kekasih saya adalah:
sangat ramai... =)

2) Saya sedang mendengar:
live and learn by The Cardigans

3) Mungkin sy:
akan tonton ps i love you lagi bersama luzd di suatu hari yang indah

4) Saya suka:
berchenta dengan luzd =)

5) Sahabat2 baik sy:
ramai dan menarik dan best!

6) Saya x paham:
kenapa norman hakim tinggalkan abby abadi? hik hik..

7) Saya kehilangan:
kata-kata pada dating pertama dengan luzd

8) Ramai yg berkata:
suya..ko dah gemuk/ berisi/ sihat sekarang... *shit*

9) Makna name saya:
nur tu cahaya kan. ezatul tak pasti. suriana? tak pasti juga

10) Cinta itu adalah:
sangat indah walaupun mampu melukakan hati

11) Di suatu tempat, seseorg sdg:
merindui saya..

12) Saya akan cube:
menjadi yang terbaik

13) Makna SELAMANYA...
forever (direct translation)

14) Henpon saya:
adalah segala galanya. calls, sms, internet, songs, photos, organizer, alarm clock.

15) Bila sy bangun dr tido:
saya terus mandi

16) Saya paling meluat apabila:
tengok orang buang sampah merata rata. SAVE THE EARTH!

17) Party adalah:
bukan minat ku

18) Hewan yg paling cute penah sy jumpe:
raccoon di Sunway Petting Zoo

19) Peringkat umo yg paling menyeronokkan:
hmm...semua peringkat

20) Hari ini:
bukan hari yang indah untuk saya. saya lupa hari ni adalah hari invigilate exam dan saya pergi tanpa mandi dan saya lewat di mana nanti saya pasti dapat surat dari unit disiplin (kan?) dan saya sangat mengantuk ketika menjaga exam dan saya sakit gigi yang teramat sangat (wisdom tooth comin out) dan saya pulang ke rumah dengan harapan nak tdo tapi umah sebelah ni sibuk menukang.

21) Mlm ini sy akan:
tido dibelai bunyi hujan yang sangat lebat. best!

22) Sy betol2 inginkan:
luzd...sekarang!!!

23) Bile tgk muke kt cemin pagi td:
sangat tak menarik sebab tak mandi.

24) Soping kompleks:
kompleks membeli belah

25) Makanan segera:
burger king

26) Ayat2 terakhir kate pd org:
dila, gigi aku sakit. aku takmboh cakap.

27) Nak pjgkan TAG NI?
- hana
- pijat
- rinie
- dana

.pemberian dari mu untuk ku.

for the past two weeks i received two things from him which really membuatkan aku sangat sangat gumbira. ha ha. first, he bought me the book entitled "New Malaysian Essays 1" written by various authors: Brian Yap, Aminuddin Mahmud, Burhan Baki, Saharil Hasrin Sanin, Amir Muhammad and Sonia Randhawa. BUT.. the most stupid thing is aku tak baca lagi buku tuh. damn!

..and the other thing is, masa dia pergi Janda Baik last weekend, after the course tu.. everybody singgah Genting so he had to follow skali. so he went shopping la plak tengah tengah duit takde. aiseh. so he bought me a shirt kat esprit. aku sangat suka. dia pun suka. kami sama sama suka. nasib baik la muat. pandai pilih size. sayang kamu!

Monday, November 10, 2008

.weekend yang lalu.

last weekend agak membosankan. aku pulang ke kampung halaman di kuala terengganu. alone. not really alone, with 'semek' anak kucing yang dibela oleh aku dan dila. diam jek dalam keta. bagus sekali kerana aku dengan hati yang senang menyanyi memekak sepanjang journey from dungun to KT.

sesampai di KT aku terus ke Yee Stall. langkah kanan, lauk sudah terhidang di atas meja - ikan goreng, sambal belacan and singgang pedas. aku terus makan bersama Aki.

that's that for that day. nothing much really happened. aku sendiri tak tau kenapa aku ke KT.

aku tidak mahu keseorangan di rumah pada hujung minggu. dila ke KL. adi pergi course ape ntah kat Janda Baik. ternyata aku keseorangan dan kebusanan. aku pikir mungkin lebih baik aku balek kampung.

hari sabtu aku ke Pasar Payang. mata telah menjadi rambang melihat kain kain sutera. aku beli dua pasang. sepasang rm170. dua pasang? sila kira sendiri. aku tidak sanggup melihat angka itu. bodoh!..aku seorang pengguna yang sangat tidak bijak. abis duit aku. i will upload gamba kain tu nanti.

duit dah habis. beras dah habis. nasi adalah makanan ruji. pernah aku konon konon bercita cita nak kurus. tak makan nasik seminggu. akibatnya~ aku demam. ha ha. hmm... seminggu baru demam, maknanya sementara ni aku makan roti je lah. next week baru bleh bli beras. kesiannya..

Sunday, November 9, 2008

.kau mampu buatku tersenyum.

Thursday, November 6, 2008

.berikan pendapatmu.

aku perlukan pendapat. tudung ni yang macam soleha pakai dalam citer soleha tu. sesuai tak ngan aku?

.aku yang gembira.

aku lost into the empty space where aku nampak semuanya berwarna putih je... mendengar lagu lagu kegemaranku... aku gembira. aku tak tahu ape yang aku fikirkan. tapi aku gembira. aku tidak risau lagi. aku tidak runsing lagi. aku tidak rimas lagi. aku tidak serabut lagi. aku gembira... biarkanlah aku begini...biarkan aku hidup begini... ~aku gembira. jangan kacau aku

Tuesday, November 4, 2008

.adi.

aku sangat sangat sangat rindukan dia...

Sunday, November 2, 2008

.aku tidak tau topik apa yang sesuai untuk entry ini.

peperiksaan akhir BEL 311 tamat petang tadi pada pukul 5.15pm.
aku ke kampus untuk punch out dan mengutip kertas exam di unit exam dan terus pulang. sesampai di rumah aku terus menyambung usaha menanda kertas exam BEL 260 yang harus ku pulangkan balik ke unit exam esok. dalam usaha aku itu, aku menerima satu sms...

student : Miss.. i made a mistake! whOaaa! Sy bt essay biase, bkn speech! mati sy..
aku : Ha ha.. padan muka!
student : Alaa.. Miss ni.. Bule plak ckp cam2.. cane ni Miss.. =(
aku : La..relaks ar beb. potong markah format jek...

~sepi... tiada reply

aku : haih? cuak ke? don't worry, i will look thru and see how.
student : Miss jgn la potong byk tau! hehe... bg la markah lebeyh sket.. haha

so..begitu lah conversation sms seorang pensyarah dan anak didiknya.

BOLEH TAKK???? isk..tak paham aku ngan students ni. kalo merungut nanti macam tak ikhlas mendidik. tapi dah banyak kali bagitau..pesan.. tetap sama. tiada beza. kadang kadang aku kecewa. kenapa ini perlu berlaku. waktu aku belajar dulu tak pernah pulak aku memujuk rayu para pensyarah mintak markah lebih ke, tanya kenapa carry marks sikit ke.. apatah lagi nak sms mcm ni. iskk... dunia sememangnya telah berubah. perubahan arus zaman telah membuat kita leka dan terlalu mengharapkan orang lain kerana semuanya telah tersedia untuk kita.

~aku mengarut di maghrib hari.

.fahami lah aku.

there is a saying "you are what you eat"... if that is so, this morning i had nasi minyak.

~adakah aku "orang minyak"?

BERTUKAR!!!


p/s: kawan kawanku yang dichentai...
sila rujuk kepada mukasurat atas belah kiri untuk mendapatkan background yang cantek seperti ini. sekian, terima kasih. segala persoalan boleh lah dikemukakan kepadaku pada bila bila masa sahaja.

Friday, October 31, 2008

.tagged by Jet.

The rules of the game get posted at the beginning
Each player answers the questions about themselves
At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names,
then goes to their blogs and leaves a comment,
letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time : 1423
Name : Nur Ezatul Suriana Aminuddin
Sisters : 1
Brothers : 1
Shoe size : 7
Height : 158cm (Jet, aku tinggi 4cm lebih dari ko. ha ha ha)
Where do you live : Perbandaran Dungun
Have you ever been on a plane : Yes
Swam in the ocean : yes.
Fallen asleep at school : always. from primary to university level.
Broken someone’s heart : yes.
Fell off your chair : never.
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes. always.
Saved e-mails : yes. from people i love.
What is your room like : damn messy. but i like it that way.
What’s right beside you: lots and lots of hershey's kisses.
What is the last thing you ate : nasi lauk ayam masak kicap.
Chicken pox : yes. years ago.
Sore throat : months ago.
Stitches : once. hood bonet kete jatuh atas kepala masa aku berusaha nak masuk dalam bonet.
Broken nose : never.
Do you Believe in love at first sight : yesss...
Like picnics : definitely.
Who was/were…The last person you danced with : dancing is not my thing. i'd rather die.
Last made you smile : this morning. after talking to him.
You last yelled at : i don't yell.

Today did you…
Talk to someone you like : yes. kekasih hati dan kawan kawan sekerja.
Kissed anyone : nope. maybe tonite? hik hik hik *wink wink*
Get sick : oh..tidak.
Talk to an ex : tidak juga.
Miss someone : papa and mama
Who do you really hate: can't think of anyone rite now.
Do you like your hand-writing : boleh lah
Are your toe nails painted : no.
Whose bed other than yours would you rather sleep in : my parents'
What color shirt are you wearing now : white.
Are you a friendly person : no. ha ha ha..
Do you have any pets : a kitten
Do you sleep with the TV on : always
What are you doing right now : typing and watching tv and eat kisses and eat mini chipsmore.
Can you handle the truth : yes.
Are you closer to your mother or father : depends on my wants and conditions.
Do you eat healthy : waaaaa....NO
Do you still have pictures of you & your ex : yes. safely kept. what should i do??
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : kekasih hati ku, adi.
Are you loud or quiet most of the time : quiet.
Are you confident : depends on the situation.

5 things I was doing 10 years ago
- 15th birthday yang cukup hebat.
- i had a skater boyfriend.
- i was an active swimmer.
- i weighed 35kg
- i loved history subject

5 things I would do if I were a billionaire
- i only have 2 answers for this
1) bring my family pegi umrah and haji
2) will try my best to provide education for those who are in need

5 of my bad habits
- pemakan yang banyak
- mood swings
- pemalas
- pemalas
- pemalas

5 places I’ve lived/living
- kuantan
- kuala terengganu
- dungun
- kertih
- ampang

5 people I tag
- hana
- rifhan
- zaza
- dana
- pijat


Finish time: 1510

Thursday, October 30, 2008

.hujung minggu ini.

~he said he will be coming over this weekend. Yayyy!!!

some chores to do with him

1. going to paint the kitchen. if sempat, bathroom skali.
2. watch 'sepi' movie.
3. cook his favourite dishes.
4. go buy the sofa- da janji ngan tokey tu end of the month.
5. go get the nice old skool second-hand study table at the shop.
6. make some arrangements kat living hall.

cayamku, ku sabar menantimu...

.kuala lumpur.

aku sangat rindukan dia. spent 4 days with him in KL. went here and there. balek sini pun still miss him like gila. damn! what exactly has gotten into me? been trying to deny this. told him today that i did not miss him. he was very sad about it but only i know how i actually feel.

in kl, we had so much fun. mostly shopping- til i totally dropped. damn! no more money left til the end of November!!! beli tu la..beli ni la..

went to IKEA, had lunch and bought some stuffs for the house. luckily rak tu ringan jek so senang bawak naik bus (oh ya.. we went to kl by bus. jimat sikit), bought him a ring at Bausch K. he really likes it tapi tak biasa pakai so tak pakai pakai pun nampaknye, he bought a pair of pants at Padini. ok, that was that for that day.

next shopping trip was Queen's Park. bought some stuffs at Quiksilver outlet. had fabulous time there. also i bought my brother a Reef's sling bag.

there are more but malas nak cerita. basically in KL we ate a lot most of the time. pastu tido jek (he stayed at my place in Ampang). and on Monday went to Jalak's wedding. Monday malam took the bus home- Kuantan.

so, that's it. 4 days straight being with him. now da masuk 2 days tak jumpa him and i'm like ~can't think straight because i miss him so damn much!!

Wednesday, October 22, 2008

.reunion skpct.

ini ada beberapa gambar raya di rumah ariati. ~reunion skpct. skolah rendah. aku skolah kat situ masa darjah 6 je plus aku sangat low profile (~aku agak) ketika itu so akibatnya bila ada event reunion camni confirm 2-3 orang je yang kenal aku. aku pun camtu gak. yang rapat ngan aku je yang aku kenal. yang lain lain tu..hmm...takpelah. tapi aku akan rasa pelik dan awkward bila pegi reunion skpct sebab aku tak tau macam mana nak be 'in' the group. honestly, aku memang tak tau macam mana nak borak with the rest. as a result aku akan pergi kalo ariati ada, paksa maro untuk pergi sebab aku sangat pasti dia je yang bleh lepak ngan aku, aku akan makan dengan banyak sebab aku tak tau nak buat apa lagi, aku gelak macam orang bodoh bila tengok orang lain sibuk borak sambil gelak gelak (~aku suka tumpang gelak).

hmm... kadang kadang aku kecewa ngan diri aku. kenapalah susah sangat aku nak bergaul ngan orang lain. iskk. and in return misti orang cakap aku sombong. slalu sangatt...


.pagi ini.

jam menunjukkan pukul 10.39 pagi. aku di rumah mengadap laptop - preparing carry marks sambil tengok tv cite tamil malaysia. tak tengok pun sebenarnya. mendengar je bahasa yang aku tak paham tu. aku tidak ke kampus pagi ini kerana kelas ku hanya akan bermula pukul 2 nanti.

malas nak buat keje kat ofis sebab nanti aku konfem tido. ofis aku tuh ada aura aura jahanam yang mampu membuat orang mengantuk bila berada lebih 15 menet di situ (~aku rasa lah, tak pun memang aku bangsa suka tdo). anyway, disebabkan aku membuat keputusan untuk menyiapkan kerja kerja ku di rumah, aku terpaksa menerima hakikat bahawa pagi pagi ku takkan sehening dulu. rumah seblah ni buat renovation la pulak. bising tak payah cakap lah. sangat annoying sampaikan aku sakit gigi akibat ngilu dengar bunyi mesin potong besi tuh. haih~

hmm... aku sangat busan dengan situasi ini

Monday, October 20, 2008

.aku dan nizangmosh.

sesi ym aku dan nizangmosh tadi:


ezatul suriana : nizang nizang

ezatul suriana : mung rase sesuai dop aku nge adi

ezatul suriana : ahahah

ezatul suriana : soklan cepu mas

nizang coalitioners: haha

nizang coalitioners: mu mesti tgh bahagia op

nizang coalitioners: tgh blooming lg

nizang coalitioners: keawang awangan

ezatul suriana : ahahah

ezatul suriana : bijok ayat mung tuh

nizang coalitioners: ok kot

nizang coalitioners: adi ok

nizang coalitioners: mu ok

nizang coalitioners: ok la jadinye

ezatul suriana : ahahahaha..mung klakor

nizang coalitioners: bijok


~aku akui aku bahagia, aku blooming dan aku di awangan...


.aku yang tidak konsisten.

aku adalah seorang yang sangat tidak konsisten. aku sering tidak dapat membuat keputusan yang tepat. sekejap aku cakap macam ni..sekejap macam tu..

aku bagitau dia, aku nak kawen...dia ajak kawen..tibe tibe aku mcm cold feet. aku cakap aku tanak. pastu nak tunang..mcm da nak confirm date..aku cakap tanak tunang plak (plus situasi keluarga aku skarang yang tak menentu je lokasi masing masing so aku jadi malas plak).

aku cakap nak makan nasi minyak kat kedai tepi pantai. tapi aku pegi kedai d'pantai makan nasi goreng.

tadi tengahari aku ingat nak masak ayam masak kicap, beberapa jam selepas itu aku terasa nak masak ikan tenggiri masak pedas. tapi nye, petang tadi aku gi makan nasi goreng paprik daging kat d'pantai.

aku cakap kat students aku 'class is as usual tomorrow...' tapi keesokan harinya beberapa menet sebelum waktu kelas bermula, aku akan cancel kelas tuh (ni berlaku dalam 2-3 minggu yang hectic ni je)

pernah jugak aku di dalam dilema untuk memilih yang manakah yang terbaik untuk aku.. mula mula yang tu..pastu yang ni..haih..ntah lah..alhamdullillah.. aku rasa aku telah memilih yang terbaik untuk aku. dan aku bahagia.

aku membuat resolusi untuk tidak makan nasi lagi (konon nak kurus) tapi pagi tadi aku belasah nasi lemak satu setengah pinggan. dan petang nasi goreng paprik plak. haih...

adakah aku tidak konsisten?

Thursday, October 16, 2008

.hari ini.

hari ini aku gembira.

1. kerana hari ini hari khamis- di sini ianya adalah hari penghujung minggu. jumaat dan sabtu adalah weekend.

2. aku telah di audit (penilaian berterusan) dengan jayanya pagi tadi.

3. students ku telah meng-submit term paper mereka. ~tanpa dikerah..

4. aku telah menghantar portfolio kursus ku untuk di audit.

5. aku dapat pulang ke rumah awal kerana kelas terakhir untuk hari ini adalah sehingga 12.15pm

6. aku excited nak balek kampung. nak makan askerim goreng di yee stall =)

7. aku dapat berjumpa dengan 'dia'... lagi

Wednesday, October 15, 2008

.the hang out.

ini adalah hari yang penuh kegembiraan dan keterujaan. aku, adi, shah dan dila menggila melepak, makan, guitar hero, menari di atas dancing pad dan bergambar. venue: my place,
camera: shah's

~unforgettable



Tuesday, October 14, 2008

.hari hari ku.

adi came last weekend. and it was a blast. dila, adi and aku were damn busy painting the house. not the whole house tapi living hall jek. and mostly dila and adi were doing the job because aku was busy doing something else like..mengemaskini portfolio kerana ianya akan di audit minggu ini. damn!!
so..it took two days to paint the living hall. second day tu dila and aku went to work alredi so adi yang mengecat sebelah agi dinding tu sorang sorang. cian dia..but he did a great job. cantek jek finishing tu. hik hik..thank u adi!

then, nothing much really happened these days. busy with work. have to mark the mid-term exam papers, part 3 students' term papers, nak kemaskini portfolio agi. huhu.. aku busan!!! dan bolok!

sekarang aku di rumah. kelas petang aku batalkan sebab aku memerlukan masa untuk kemaskini portfolio itu. aku telah mendapat panggilan bahawa ianya akan di audit esok hari.
waaaaa... kenapa ini harus berlaku di saat aku sudah menyakinkan diriku bahawa aku tidak akan terkena semester ini.

Friday, October 10, 2008

.guys to keep.

Don't ever leave the one you love for the one you like,

because the one you like will leave you for the one they love.

Find one, who calls you beautiful instead of hot.
Who calls you back when you hang up on him.
Who will stay awake just to watch you sleep.
Wait for the guy who kisses your forehead.
Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.
Who holds your hand in front of his friends.

Wait for the one who is constantly reminding you of how much he cares about you

and how lucky he is to have you.
Wait for the one who turns to his friends and says, '...that's her.
'

Wednesday, October 8, 2008

.my personality is...

...an Idealist.

You are a passionate, caring, and unique person.
You are good at expressing yourself and sharing your ideals.

You are the most compassionate of all types and connect with others easily.
Your heart tends to rule you. You can't make decisions without considering feelings.

You seek out other empathetic people to befriend.
Truth and authenticity matters in your friendships.

In love, you give everything you have to relationships. You fall in love easily.

At work, you crave personal expression and meaning in your career.

With others, you communicate well. You can spend all night talking with someone.

As far as your looks go, you've likely taken the time to develop your own personal style.

On weekends, you like to be with others. Charity work is also a favorite pastime of yours.

.kecewaDENGANdirimu.

malam ini aku kecewa
hatiku disakiti...dengan kata kata

malam ini aku kecewa
hatiku dilukai...dengan nada itu

buat pertama kalinya..
malam ini aku kecewa dengannya..

..dan perasaan ini sudi menemani tidurku

Tuesday, October 7, 2008

.friends.


some pics with some friends.
good friends.




.iceDANweed.

petang tadi aku dan dila makan nasi minyak di sebuah gerai feveret di pantai teluk lipat. selain nasi minyak yang best tu, kami pulun fishbol dan sutong celup tepung. akibat makan terlalu banyak, perut kenyang.. pastu stone sebab ngantuk.

kenyang + mengantuk = suatu cerita bodoh

'mung tau dok...baik mung isap weed daripada mung amek ice..'

'bakpe?'

'sebab ice tu bahye...wak daripada chemical hok kat dalam lampu kalimantang tuh.. kalo weed dakpe, sebab wak daripada pokok. tadok chemical. ye natural jek..'

'.......'

.lucky.

...one beautiful song given by someone who has given me a beautiful friendship all these years
thank you shaifulrizal

.Lucky.

Do you hear me,
Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

~Jason Mraz/Colbie Caillat

Sunday, October 5, 2008

.selamatHARIrayaAIDILFITRI.

selamat hari raya aidilfitri dear all...
maaf zahir and batin.

aku memang suka berhari raya di terengganu jika nak dibandingkan di perak. pada pendapat aku, di terengganu lebih meriah atau mungkin kerana aku lebih selesa dengan keadaan di sekeliling aku kerana aku menghabiskan zaman kanak kanak aku di sini. sebelum ni, setiap kali turn beraya di terengganu, aku mesti tersangat sangat teruja. bila turn kuala kangsar plak, misti tak teruja sangat. kesian papa aku. aku dan adik adik kurang berminat nak beraya di kampung dia.

kenapa?...ntahlah. bagi aku, kurang feel raya tu bila bersama keluarga sebelah papa aku.
huh...macam tak baik jek statement nih.

anyway, raya tahun ini adalah antara yang paling menarik untuk aku. as i grow older, aku perasan banyak yang berubah pada setiap raya- orangnya, kelakuannya, pemikirannya, pembangunannya..dan macam macam lah.

tapi aku suka.. kerana ianya hari raya...

bagi aku, hari raya kini bermaksud aku kena beli baju raya sendiri, takkan dapat duit raya tapi kena bagi duit raya, kena masak pada malam raya, kena pergi beraya ke rumah kawan kawan yang dah kawen dan belum kawen (..dan bersiap sedia untuk soalan soalan seperti 'boifren mana plak skang ni?', 'bila nak kawen?', 'buat apa skarang?', 'kerja kat mana skarang?', 'kerja apa? ...gaji berapa?')

tertekan~

tapi aku tetap bergembira..
kerana ianya hari raya...






Friday, September 26, 2008

.kejadianMALAMtadi.

adakah memang satu kewajipan pada setiap musim perayaan mesti ada kemalangan??

sepanjang perjalanan aku ke kuala lumpur malam tadi, aku terserempak dengan dua kemalangan. yang pertama, dekat gila dengan rumah aku kat dungun. meninggal dunia. kejadian itu berlaku 10 menet sebelum itu. so aku tak sempat nak saksikan. masa aku lalu kat situ aku tengok sekujur tubuh itu di selimuti kain putih kat bahu jalan tu. keta dia plak dalam gaung. pastu ada signboard biru besar tu terlentang kat tepi gaung tu. ia mengingatkan aku supaya berhati hati. perjalanan ku masih jauh.

aku dan dila berbuka puasa di cherating. sedap gak masakan kat kedai tuh. plus agak murah. lepas berbuka kami meneruskan perjalanan. (excited nak jumpa kekasih hati di kuantan)

setiba di kuantan, kami lepak.

jam menunjukkan masa sepuluh tiga puluh menet ketika kami mula meneruskan perjalanan.

sepanjang perjalanan aku dan dila mengumpat, mengata, mengutuk, mendengar, menyanyi, menari, ketawa, diam~

...beristighfar

CRV depan aku tiba tiba langgar bontot lori kat depan dia. melekat di situ untuk beberapa ketika. kemudian swerved to the left (dengan laju) and langgar bukit- terpelanting dengan dashyat- tergolek tergolek sebanyak 3 kali- kembali stabil (sumpah ni bukan exaggerate! tapi memang macm DNA Mixer kat Theme Park Berjaya Times Square)

aku agak panik dengan serpihan serpihan yang berterbangan berterabur di jalan raya tapi dapat mengawal diri. aku betol betol di belakang dia. dila separuh menangis ketakutan. aku slowed down. nasib baik takde keta laen kat belakang. hanya kami bertiga (lori itu, kereta itu, aku)di tengah jalan yang gelap gulita. aku berhenti di bahu jalan selepas lori itu dan keluar kereta. aku menghampiri lori. agak parah. kereta itu tak usah cakap lah. tapi alhamdullillah dari kejauhan (takut nak gi dekat) aku nampak semua orang dalam CRV itu selamat keluar. aku pasti diorang memakai seatbelt sebab kalo tak confirm semua tercampak keluar. lagi pun semua tingkap dah pecah. dila menalifon pihak berkenaan dan kami meneruskan perjalanan kami penuh peringatan dan hati hati.

alhamdullillah..kami tiba di kl dengan selamat tapi aku masih tertanya tanya..

kenapa itu harus berlaku? di saat nak menyambut hari raya bersama keluarga tercenta..
aku amat sedih mengenangkan itu

kepada anda semua.. beringatlah...

Thursday, September 25, 2008

.fixYOU.



watched this. among the most amazing video i've ever seen
all time favourite.

.thoseSTUPIDbitches.

sakit mata..sakit hati aku melihat sekumpulan 'bitches' time bukak puasa kat restoran d'pantai semalam.

ok, nak dijadikan cerita.. hujan renyai renyai so kebanyakan meja kat luar takde payung, so basically semua orang yang duk luar angkut meja masuk dalam kedai yang tak seberapa besar tuh. aku tak paham kenapa tibe tibe semalam semua restoran kat dungun macam havoc dan ramai gila orang. selama ni takde plak mcm tuh. maybe dah nak cuti kot so tak nak makan kat umah!

ok, kembali ke cerita asal... so, those 'bitches' (aku rasa students uitm) datang lambat untuk berbuka. maybe dekat dekat kul 7 kot pastu duk luar. so bile hujan dah start menitik, semua org kelam kabut masuk dalam..diorang pun masuk gak. duduk kat meja belakang aku. pastu menggedik macam kena sawan. then, bila azan meja meja yang dah tersedia makanan dan minuman pun mula berbuka. lupa nak bagitau...those 'bitches' yang datang lambat tu tak dapat lagi la food and drinks sebab diorang lambat kan? hmm..pastu diorang wat kecoh...

one of the bitches dengan nada yang aku rasa mcm nak terajang jek: mana air kiteorang ni? lembap lar...

kakak pelayan kedai :"tengah buat kat dapur tu."

(masa tu keadaan kedai sangat sangat tersangat huru hara disebabkan hujan, semua orang crammed dalam kedai, food and drinks lambat gila ready dan kekurangan pelayan kedai)

bayangkan!!

so diorang diam sekejap tapi buat muka tak puas hati. nasib la kan, dah ko datang lambat. what do u expect? nak semua orang sembah ko? marah betol aku! dah la nak bukak puasa. bawak la bersabar. pastu, ade satu brader pelayan kedai (dia sangat hensem!) tu pegi la tanya..

"kite bagi air kosong dulu boleh?"

some of the bitches: "tak payah lah.." (belagak nak mampus!)

so tunggu punya tunggu skali kakak pelayan kedai tu pegi kat meja the bitches and bagitau that meja yang diorang duduk tu meja orang yang da book awal awal... (aku ketawa dalam hati- padan muka korang. amek ko!) diorang pun ape lagi. pissed off macam babi (tak baik tul aku nih). bangun, angkat kerusi pindah meja lain. muka masam lagi masam dari cuka. ha ha ha.
pastu air diorang sampai.. mana taknya lambat..dahla kelam kabut brader yang wat air tu, dia lagi mintak fresh orange blended la.. ape la..bagai bagai lah. agak agak la wei!!! ko nampak tak keadaan kedai tu mcm mana????

aku, adi dan dila dah nak abes makan...makanan diorang tak sampai agi. bukan diorang je.. meja laen pun ade jugak yang tak dapat agi. tapi boleh jek bawak bersabar. tibe tibe nak mengamuk.
cancel semua. bodoh. penat penat ko tunggu, makanan memang dah on the way ko nak cancel.
macam haram. so diorang bayar air and blah. semua orang dalam kedai tengok diorang. stupid bitches yang perasan urban habis. benci. aku benci!! takde manners langsung.

satu hari nanti ko rasakan ape yang ko dah buat kat orang!


Tuesday, September 23, 2008

.kangen.

aku rindu dia!!!

.sayu.

hari ini aku sayu.
pagi tadi setiba aku diuitm aku tengok banyak
dedaun kering dan ranting ranting halus di
permukaan bumi. ternyata hujan lebat dan angin
kencang malam tadi yang menjadi punca kepada
keadaan itu. aku sayu melihat pakcik pakcik dan
makcik makcik cleaner menyapu dedaun itu. tak
sampai hati aku tapi apakan daya, itulah pekerjaan
mereka. itulah rezeki mereka. difikirkan dengan
lebih panjang, jika tiada mereka, bertimbunlah
dedaunan itu tidak terusik.

hari ini aku sayu.
sangat sayu melihat pelajar pelajar ku tidak dapat
menjalankan speaking test kerana tidak boleh
bertutur dalam bahasa inggeris. ini sering membuat
aku tertanya tanya, macam mana diorang ni boleh amek courses
like electrical engineering dan computer science dan
business management tapi masih teramat sukar bagi mereka
untuk menjalankan ujian itu. walhal, in-class practice
sudah banyak kali dibuat. explanation pun aku da bagi.
ternyata masih ramai yang memilih untuk berdiam diri ketika
test sedang berjalan. it's a speaking test!! you should speak!!

hari ini aku sayu.
sayu mengenangkan kekasih hati yang sudah lama tak
ku jumpa. apa khabar agaknya dia. hanya suara di
telefon pengubat rindu. aku terlalu rindukan dia.

'saya rindu awop. saya mari jupe awop rabu ni..' kata dia.

aku menunggu saat itu.

menunggu..

Saturday, September 20, 2008

.kisahSUKAtido.

teringat plak time skolah menengah dulu (form 1 to be exact) kena panggil ngan cikgu disiplin sebab konon kononnya aku ni suke amek pil khayal. ha ha ha. pengawas bodoh! atas sebab: aku selalu tido dalam kelas. dah aku ngantuk. aku tido je la. isk.. tu pun nak jadi bahan. kecoh gila. orang lalok amek pil khayal suka tdo ke or dia mcm berkhayal jek? ada beza tak berkhayal dan tdo? anyway, setelah usaha men-defend-kan diri gagal, tak pasal pasal kena lecture setengah hari plus kena bersihkan surau skolah (community work la konon). isk.. kesah ni antara yang aku tak bleh lupa. hmm, aku memang suka tdo dalam kelas. masa kat uitm pun kelas puan noi (grammar) yang bagi aku sangat menarik tapi tak tau kenapa aku misti selalu tdo dalam kelas dia. dah la dalam kelas dia aku antara the front benchers. memang confirm dia nampak aku tdo. and aku sangat sangat aware yang dia tak suka aku sebab tu. hu hu hu..

.assHOLEday.

i've been tagged by Nidana...


1. The person who last tag you is:


Nidana Yahya

2. Your relationship with him/her is:

a very good friend and someone i adore so much

3. Your five impression of him/her:


a. sangat sopan
b. sangat cool especially bile gi shopping
c. sangat best bila sembang on just anything
d. sangat comel
e. mempunyai terlalu banyak skirt yang cantik2 =)


4. The most memorable thing he/she had done for you:


for sharing the best late nite conversations ever...

5. The most memorable thing he/she had said to you:


"adi tu serupo cino la suya.."

6. If he/she becomes your lover, you will:

be frustrated sebab misti susah nak amek kesempatan kat dia nih..
hahahaha

7. If he/she become your lover, the thing he/she has to improve on will be:


duk diam diam dalam keta whenever we go out dating

8. If he/she become your enemy, you will:

not be afraid because paling kuat pun dia membebel dengan panjang lebar jek

9. If he/she become your enemy, the reason will be:


because i steal her favorite skirts

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:

to ask her out for shopping!!!!

11. Your overall impression of him/her is:


a friend in need is a friend in deed

12. How you think people around you will feel about you?:

it doesn't matter to me how people around me feel about me

13. The characters you love of yourself are:

- i forgive and forget
- im a good listener

14. On the contrary, the characters you hate of yourself are:

- i easily forgive and forget
- im a good listener (i just dont know how to say 'no'!!)

15. The most ideal person you want to be is:

myself

16. For people that care and like you, say something to them:

im happy we met

17. Pass this quiz to 5 persons that you wished to know how they feel about you:


1. Dzul Azwardi Shah

2. Nidana Yahya

3. Nur Adini Diyana

4. Zaza Zahari

5. Jet Adella


18. Who is no.1 having relationship with?


Nur Ezatul Suriana Aminuddin

19. Is no.4 a male or female?


female

20. If no.3 and 5 are together, will it be a good thing?


i guess so.. one is my darling sister and another is a good friend

22. What is no.2 studying about?


the anatomy of a man's body

23. When was the last time you had a chat with no.3?

30 minutes ago

24. What kind of music band does no.4 like?


some indonesian bands

25. Does no.1 have any siblings?

definitely... a band of brothers

26. Will you woo no.2?

No

27. How about no.4?

No

28. Is no.1 single?


definitely not!!

29. What is the surname of no.3?


Jerdandinie

30. What’s the hobby of no.5?

watching porns.. hahaha

31. Does no.1 and 5 get along well?

yes. very well.

32. Where is no.2 studying at?


UiTM Shah Alam

33. Talk something casually about no.1:


he is madly in love with me

34. Have you tried developing feelings for no.3?


oh yeah.. the love-your-sister feeling

35. Where does no.5 live at?


Kuantan, Pahang

36. What colour does no.2 like?

Purple!!! i do remember aight?


37. Are no.3 and 1 best friend?


going to be

38. Does no.3 have any pets?


she has lots of cats

39. Is no.1 the sexiest person in the world?


my point of view? - YES!

40. What is no. 5 doing now?


getting prepared for her engagement day



(no 21 is missing!!)

WELL..thats it Dana!!


anyway, yesterday was an asshole day in KT.
hari hari macam tu memang bleh dpt high blood pressure.
seriously i think org Terengganu ni memang tak pandai
handle traffic jams. sengal. ni baru bulan puasa and gaji
blom masuk agi. nanti gaji da masuk and few days before
raya sure havoc like hell that you wish u're in outer space.
damn. anway today bought a jubah for myself. a very nice one.
rasa gembira dan teramat teruja. oh...dan juga sehelai selendang
berwarna merah. been looking for a red selendang for months and
baru jumpa yang berkenan. pheww...

Tuesday, September 16, 2008

.akuDANencikLUZD.

encikLUZD menalifon ku

aku : kangen. anda?

encikLUZD : aku pun. banyok.

aku : ok.

encikLUZD : sayang saya dop?

aku : sayang.

encikLUZD : banyok dop.

aku : banyok ngat.

encikLUZD : sunggoh? dop kurang siket pung?

aku : sunggoh. makin banyok.

encikLUZD : ok. bye.

aku : bye.

-tut- diam.

kembali ke komputer riba ku.

.iniHARI.

hari ini adalah hari yang memenatkan.
cuaca sangat panas terasa nak minum air.
skejap skejap bukak fridge, tengok apa yang ada.
banyak. isk... tengok je takpe kan?

pastu duduk depan tv. tekan tekan punat tu.
takde apa yang menarik. astro pun takde.
apalah yang boleh diharapkan. 8TV dan NTV7 pun haprak.

nampak ps2 melambai lambai. memanggil manggil penuh godaan.
haih..tak bleh jadi ni. terus tekan suis dan GuitarHero II berkumandang.
seronok. layan. lepas satu satu lagu dimainkan.
bercita cita tinggi nak terer. easy dah lepas, medium pun dah lepas.
hard sedang diusahakan dengan tegar.
dila amek gambar aku tengah syok men gem. tapi terlalu malas nak upload.
mungkin di lain masa.

Sunday, September 14, 2008

.bazarRAMADHAN.

it does make a big difference in one's life if you apologize whenever you make mistake(s) to them. i guess yesterday was a thoughtful day for this one little girl (i assume about 10 years old) when there was this little chinese boy (about the same age) who accidentally stepped on her foot while passing by each other at bazar ramadhan Padang Maziah. it was so sweet and i witnessed it with my own eyes and ears. what exactly happened was both of the children were with their moms. both were busy checkin out the kuih while holding their children's hand. and then when they were like passing by each other, suddenly macam ramai people rushin in because it started to rain already and this boy kelam kabut and stepped on the girl's foot. she was really annoyed i could see it on her face but that boy right away said sorry (dengan muka yang bersalah gile). the girl then smiled to him dengan penuh makna. so sweet because even children know manners. hmm... unfortunately we, the adults don't do that. main langgar jek pastu wat muka seposen. huhu...

and today at bazar ramadhan Dungun, i witnessed this old couple (quite old... memang nenek and atuk lah) walking hand in hand. they were so romantic together. macam baru bercenta jek. hehehe..so damn sweet because they were like madly in love with each other!!! tak sempat nak take picture of them. damn!

Thursday, September 11, 2008

.heISmyBESTFRIEND.


shah shah shah... suddenly tonite teringat ke mung.. i miss you a lot, man. hope to see you this raya.. (i'm hoping badly to see you this raya!!)

Wednesday, September 10, 2008

.RamadhanAl-Mubarak.

Imam Ali, Ameer al Mu’mineen (a.s.) quotes the Holy Prophet (s.a.w.) for saying:

"Whoever fasts during the month of Ramadhan out of faith and seeking Allah’s pleasure and guards his ears, eyes and tongue from harming people, Allah will accept his fasting, forgive his past sins. . .."

.heDEFININGcinta.

suatu hari ku menerima sms dari encikLUZD..


.kaseh : ku mencintaimu sepenuh hatiku. percayalah!

.me : define cinta...

.kaseh : kalu tadop depan mata jadi rindu. kalu ade kat sebelah rase bahgia. rasa sayang... rase nop wak awop bahgia. nop idup nge awop sapa tua. insyaallah. bagi sye tu cinta...


.xOxO II.

the so-ever perfect couple.
aku rindu gossipgirl.
sesiapa yang dah ada season 2.
tolong pinjamkan.

xoxo

.xOxO.

i miss gossipgirl the series. and now that season two is screening, can't hardly wait to watch it. gonna ask pijat to download it for me. or maybe just ask fiqsaman (baby's BFF) to do it. damn, i miss Dan Humphrey. watching him..is like watching adi.. they both are so damn alike!! not the looks of course!! but his style and personality. hmm...and handsome Chuck..haha.. im gonna check out some cool pics of them and load 'em here. eeww...suya menggedik.



.sengal.

WHT - wanita hari tua

*dilla di ruang tamu rumahku mengutuk plet kete aku.
~sengal

Tuesday, September 9, 2008

.aSYMBOLofCOMMITMENTandLOVE.

so we went to see the ring. i tried a few and fell in love with one. a simple but beautiful one. couldnt take a picture of it but i will try to look for something similar and post it here. anyway, he asked me if i really liked it because he also likes it on my finger. and i said 'yes' not noting that the price was quite expensive. we were lucky, it was a good bargain and we got the reasonable and affordable price for it. but we didnt exactly buy it yet. we just booked it. it was a special moment for me. nobody (as in no men that had been in my life) has ever given me such commitment. i was on cloud nine though some part of me is still feeling doubtful about putting high hopes on the wedding. i really wanna get married and the fact that he is damn ready to be married adds up to wanting to have my dream wedding. i want a beautiful wedding where everyone on that day will feel happy and see the importance of having a marriage commitment. and today, i told my mama that i want to start buying and preparing some stuffs (for the big day which the date is not confirmed yet) but i have no idea where to start. she told me not to be in rush and adviced me to discuss about this later during raya when my papa and herself will be around. im gonna talk to adi about this and tell him that he can go discuss about it with my parents during raya.

.myNORMALday.

today is a normal day to me. everything is happening as usual. only two classes on tuesday. with the part two as well as part three students. the part two students are as usual, always giving me headaches. i just dont know what to do with them. they're becoming worst as each day passes by. sleeping in class, not doing the given tasks and talk a lot. oh, ya..plus..punctuality problem. today i've warned them about not doing the exercises given and also regarding to cheating. i had asked them to do the test model on their textbook and they were looking at the answer scheme. they were doing it in front of me. unbelievable!! kids these days...

Monday, September 8, 2008

.laksamanaDOREMI.


oh rambutku yang panjang kini dah kontot. huh... aku kebusanan mengadap laptop ini. dok tau la plok nok wak menda. melayan adila ashikin yang tengah syok baca buku 'how to become a sensuous woman'. baca sambil gelak. dok paham aku. pesen menda tau baca suke baca suke. jeng doh tuh rasenye. ahahaha. and sambil melayan akazmofa yang tak abes abes mengata aku kupik sebab dok wi view blog nih.
ahahaha. songo la pulok citer do re mi p.ramlee nih. sakit perut aku duk suke. baiklah. sekian terima kaseh. gudnite my love (tiru skrip laksamana do). haha..

.bersamaBUDAKcomel.


suatu hari bersama seorang budak yang comel tapi nakal gila sampai tak larat nak melayan. huh. hmm...nasib baik pandai bergambar. cantik jek gambar ni. tapi muka aku tak cantik.
ade plak bekas bekas jerawat yang membencikan itu di wajahku. iskk...sadis. ni tengah tunggu mak and bapak dia pegi jenjalan kat kedai buku pustaka seri intan. cari buku ape ntah. aku plak yang kena melayan budak nih. nasib baik tak banyak kerenah time nak amek gamba nih. ehehehe. tapi ternyata selepas itu semua benda dia nak tekan kat dalam kete nih...

.guitarHERO.



ive been having a great time these few days- excessive workload plus unorganized work and time, a messy (real messy) home and financially unstable plus feeling really tired and sleepy most of the time... hehehe.. hmm, anyway apart from all those, i still have time for guitar hero and have been spending most of my time with it. to be honest, im having a LOT of FUN. it's a pressure at times because sometimes i get all mixed up with the controller's buttons but i can't believe that i'm trying real hard to be a guitar hero!! haha..(gelak jahat). hmm... yeahh..i rock!!

Wednesday, September 3, 2008

.akuBOLOKwok.

aku bolok. firefox dopleh buke. dopleh nop wak keje. dopleh nop visit Tomei ku yang comey. serabuknye mikir. called adi ku sayang tapi the conversation didn't go well so it ended up like shit. he was mad at me. it happened to be jo called. coincidence? i have no idea. so i told him what happend and he offerred his help. thanks a bunch. so he did what he was supposed to do and things went well again. called adi ku sayang, told him what happened and he's like not in the mood to talk.
im sorry baby. i didnt mean to hurt ure feelings. i was just trying to be honest. hmm.. so now im ok again. just installed firefox and after this will be heading to the fridge to look for something to munch.

.loveSTRUCK.



I can't stop thinking about you...
I miss you so much...
I miss everything about you encikLUZD

.boredomOVERWHELMSme.

It is late midnight and I am still wide awake. Staring at the monitor, waiting for my Tomei to load, damn the connection is very slow. So, I decided to drop in here as it has been some time. Yeah, really…it has been quite some time I haven’t visited ‘my beautiful life’. Well, many things (many great and weird things to be exact) have happened for the past few months. There were laughs and cries and they are all part of my life. I don’t know where to start exactly but why don’t I start with the ‘tragedy’ that has happened to a friend of mine. Name is confidential. Hehehe… well, hmm..the story is quite complicated and I really don’t know where to start. Ok, in summary, her husband has been cheating on her for years and she knew about it just recently and the worst part is she is pregnant of 6 months at that time. I don’t know and I have no idea at all how it started and who to blame. I have no comments about it but I guess what has been happening should be a lesson for me to learn. I guess that is all for tonite and I will continue with more stories ASAP..

Tuesday, June 24, 2008

.akuBUSANdanMAHUbercerita.

dulu masa kecik kecik aku ada kawan baik lelaki. Nama dia eddy lim see how. Muka dia sebijik macam chow sin chi. Tiap tiap petang gi main ngan dia. Men tembak tembak la. Lari lari la. Naik beskal pusing satu taman la. Main beskal time banjir la (dulu kawasan perumahan tu bila monsoon jek nanti banjir, air sampai pinggang) Kadang kadang men papan luncur. Tapi tak pandai sangat main. So nanti eddy akan suruh aku duduk atas papan luncur tu pastu dia tolak belakang aku. Dari rumah aku sampai lah rumah dia kat hujung tu. Best.

.myLUZD.

i hurt him and i really didn't mean to. he sent me a heartbreaking sms this morning asking if i'd go back to my 'past'. baby, it is a big NO! why would i wanna do that when i'm looking forward to move on with you. i've made my decision and i am not going back to the path where i can never find happiness in me. with you.. flowers bloom, birds chirp, i smile..all the time. You're the sweetest i've ever had. and i never feel doubtful to say that i love you so much Dzul Azwardi Shah.

p/s: i miss you =|

Monday, June 23, 2008

.someACTIONSareWORTHdoin.

some things are not meant to be together forever. being with him for years, from nothing to something..we grew together. we went through the ups and downs together. there were hell moments but we came back on track, fixing up things to make it grew stronger and somehow at one point we failed. because at one point we started to realize that we've had enough and enough is enough. no matter how hard we tried to fix it, we cannot lie to our hearts and feelings of how we actually feel. living in denial for knowing the truth is even more heartbreaking. so with that, i am truly happy with the decision i have made. maybe some actions are worth doing and now that we both have started our new lives with someone new, there are more to look forward to...

Sunday, June 22, 2008

.thisPAIN.

there are nights that i'll feel alone and miserable..longing to talk to you but accepting the fact that it is impossible to do so. and memories come, hurting me..making me feel even worst. and i'll start thinking..was i making the right decision? was i wise enough? people will tell me let bygones be bygones and there's no turning back now. yes, i definitely know that. it is obvious enough for me to realize that. but they don't know what i really feel deep down inside of me. the pain.. it is tearing me apart real bad.