Friday, September 26, 2008

.kejadianMALAMtadi.

adakah memang satu kewajipan pada setiap musim perayaan mesti ada kemalangan??

sepanjang perjalanan aku ke kuala lumpur malam tadi, aku terserempak dengan dua kemalangan. yang pertama, dekat gila dengan rumah aku kat dungun. meninggal dunia. kejadian itu berlaku 10 menet sebelum itu. so aku tak sempat nak saksikan. masa aku lalu kat situ aku tengok sekujur tubuh itu di selimuti kain putih kat bahu jalan tu. keta dia plak dalam gaung. pastu ada signboard biru besar tu terlentang kat tepi gaung tu. ia mengingatkan aku supaya berhati hati. perjalanan ku masih jauh.

aku dan dila berbuka puasa di cherating. sedap gak masakan kat kedai tuh. plus agak murah. lepas berbuka kami meneruskan perjalanan. (excited nak jumpa kekasih hati di kuantan)

setiba di kuantan, kami lepak.

jam menunjukkan masa sepuluh tiga puluh menet ketika kami mula meneruskan perjalanan.

sepanjang perjalanan aku dan dila mengumpat, mengata, mengutuk, mendengar, menyanyi, menari, ketawa, diam~

...beristighfar

CRV depan aku tiba tiba langgar bontot lori kat depan dia. melekat di situ untuk beberapa ketika. kemudian swerved to the left (dengan laju) and langgar bukit- terpelanting dengan dashyat- tergolek tergolek sebanyak 3 kali- kembali stabil (sumpah ni bukan exaggerate! tapi memang macm DNA Mixer kat Theme Park Berjaya Times Square)

aku agak panik dengan serpihan serpihan yang berterbangan berterabur di jalan raya tapi dapat mengawal diri. aku betol betol di belakang dia. dila separuh menangis ketakutan. aku slowed down. nasib baik takde keta laen kat belakang. hanya kami bertiga (lori itu, kereta itu, aku)di tengah jalan yang gelap gulita. aku berhenti di bahu jalan selepas lori itu dan keluar kereta. aku menghampiri lori. agak parah. kereta itu tak usah cakap lah. tapi alhamdullillah dari kejauhan (takut nak gi dekat) aku nampak semua orang dalam CRV itu selamat keluar. aku pasti diorang memakai seatbelt sebab kalo tak confirm semua tercampak keluar. lagi pun semua tingkap dah pecah. dila menalifon pihak berkenaan dan kami meneruskan perjalanan kami penuh peringatan dan hati hati.

alhamdullillah..kami tiba di kl dengan selamat tapi aku masih tertanya tanya..

kenapa itu harus berlaku? di saat nak menyambut hari raya bersama keluarga tercenta..
aku amat sedih mengenangkan itu

kepada anda semua.. beringatlah...

Thursday, September 25, 2008

.fixYOU.



watched this. among the most amazing video i've ever seen
all time favourite.

.thoseSTUPIDbitches.

sakit mata..sakit hati aku melihat sekumpulan 'bitches' time bukak puasa kat restoran d'pantai semalam.

ok, nak dijadikan cerita.. hujan renyai renyai so kebanyakan meja kat luar takde payung, so basically semua orang yang duk luar angkut meja masuk dalam kedai yang tak seberapa besar tuh. aku tak paham kenapa tibe tibe semalam semua restoran kat dungun macam havoc dan ramai gila orang. selama ni takde plak mcm tuh. maybe dah nak cuti kot so tak nak makan kat umah!

ok, kembali ke cerita asal... so, those 'bitches' (aku rasa students uitm) datang lambat untuk berbuka. maybe dekat dekat kul 7 kot pastu duk luar. so bile hujan dah start menitik, semua org kelam kabut masuk dalam..diorang pun masuk gak. duduk kat meja belakang aku. pastu menggedik macam kena sawan. then, bila azan meja meja yang dah tersedia makanan dan minuman pun mula berbuka. lupa nak bagitau...those 'bitches' yang datang lambat tu tak dapat lagi la food and drinks sebab diorang lambat kan? hmm..pastu diorang wat kecoh...

one of the bitches dengan nada yang aku rasa mcm nak terajang jek: mana air kiteorang ni? lembap lar...

kakak pelayan kedai :"tengah buat kat dapur tu."

(masa tu keadaan kedai sangat sangat tersangat huru hara disebabkan hujan, semua orang crammed dalam kedai, food and drinks lambat gila ready dan kekurangan pelayan kedai)

bayangkan!!

so diorang diam sekejap tapi buat muka tak puas hati. nasib la kan, dah ko datang lambat. what do u expect? nak semua orang sembah ko? marah betol aku! dah la nak bukak puasa. bawak la bersabar. pastu, ade satu brader pelayan kedai (dia sangat hensem!) tu pegi la tanya..

"kite bagi air kosong dulu boleh?"

some of the bitches: "tak payah lah.." (belagak nak mampus!)

so tunggu punya tunggu skali kakak pelayan kedai tu pegi kat meja the bitches and bagitau that meja yang diorang duduk tu meja orang yang da book awal awal... (aku ketawa dalam hati- padan muka korang. amek ko!) diorang pun ape lagi. pissed off macam babi (tak baik tul aku nih). bangun, angkat kerusi pindah meja lain. muka masam lagi masam dari cuka. ha ha ha.
pastu air diorang sampai.. mana taknya lambat..dahla kelam kabut brader yang wat air tu, dia lagi mintak fresh orange blended la.. ape la..bagai bagai lah. agak agak la wei!!! ko nampak tak keadaan kedai tu mcm mana????

aku, adi dan dila dah nak abes makan...makanan diorang tak sampai agi. bukan diorang je.. meja laen pun ade jugak yang tak dapat agi. tapi boleh jek bawak bersabar. tibe tibe nak mengamuk.
cancel semua. bodoh. penat penat ko tunggu, makanan memang dah on the way ko nak cancel.
macam haram. so diorang bayar air and blah. semua orang dalam kedai tengok diorang. stupid bitches yang perasan urban habis. benci. aku benci!! takde manners langsung.

satu hari nanti ko rasakan ape yang ko dah buat kat orang!


Tuesday, September 23, 2008

.kangen.

aku rindu dia!!!

.sayu.

hari ini aku sayu.
pagi tadi setiba aku diuitm aku tengok banyak
dedaun kering dan ranting ranting halus di
permukaan bumi. ternyata hujan lebat dan angin
kencang malam tadi yang menjadi punca kepada
keadaan itu. aku sayu melihat pakcik pakcik dan
makcik makcik cleaner menyapu dedaun itu. tak
sampai hati aku tapi apakan daya, itulah pekerjaan
mereka. itulah rezeki mereka. difikirkan dengan
lebih panjang, jika tiada mereka, bertimbunlah
dedaunan itu tidak terusik.

hari ini aku sayu.
sangat sayu melihat pelajar pelajar ku tidak dapat
menjalankan speaking test kerana tidak boleh
bertutur dalam bahasa inggeris. ini sering membuat
aku tertanya tanya, macam mana diorang ni boleh amek courses
like electrical engineering dan computer science dan
business management tapi masih teramat sukar bagi mereka
untuk menjalankan ujian itu. walhal, in-class practice
sudah banyak kali dibuat. explanation pun aku da bagi.
ternyata masih ramai yang memilih untuk berdiam diri ketika
test sedang berjalan. it's a speaking test!! you should speak!!

hari ini aku sayu.
sayu mengenangkan kekasih hati yang sudah lama tak
ku jumpa. apa khabar agaknya dia. hanya suara di
telefon pengubat rindu. aku terlalu rindukan dia.

'saya rindu awop. saya mari jupe awop rabu ni..' kata dia.

aku menunggu saat itu.

menunggu..

Saturday, September 20, 2008

.kisahSUKAtido.

teringat plak time skolah menengah dulu (form 1 to be exact) kena panggil ngan cikgu disiplin sebab konon kononnya aku ni suke amek pil khayal. ha ha ha. pengawas bodoh! atas sebab: aku selalu tido dalam kelas. dah aku ngantuk. aku tido je la. isk.. tu pun nak jadi bahan. kecoh gila. orang lalok amek pil khayal suka tdo ke or dia mcm berkhayal jek? ada beza tak berkhayal dan tdo? anyway, setelah usaha men-defend-kan diri gagal, tak pasal pasal kena lecture setengah hari plus kena bersihkan surau skolah (community work la konon). isk.. kesah ni antara yang aku tak bleh lupa. hmm, aku memang suka tdo dalam kelas. masa kat uitm pun kelas puan noi (grammar) yang bagi aku sangat menarik tapi tak tau kenapa aku misti selalu tdo dalam kelas dia. dah la dalam kelas dia aku antara the front benchers. memang confirm dia nampak aku tdo. and aku sangat sangat aware yang dia tak suka aku sebab tu. hu hu hu..

.assHOLEday.

i've been tagged by Nidana...


1. The person who last tag you is:


Nidana Yahya

2. Your relationship with him/her is:

a very good friend and someone i adore so much

3. Your five impression of him/her:


a. sangat sopan
b. sangat cool especially bile gi shopping
c. sangat best bila sembang on just anything
d. sangat comel
e. mempunyai terlalu banyak skirt yang cantik2 =)


4. The most memorable thing he/she had done for you:


for sharing the best late nite conversations ever...

5. The most memorable thing he/she had said to you:


"adi tu serupo cino la suya.."

6. If he/she becomes your lover, you will:

be frustrated sebab misti susah nak amek kesempatan kat dia nih..
hahahaha

7. If he/she become your lover, the thing he/she has to improve on will be:


duk diam diam dalam keta whenever we go out dating

8. If he/she become your enemy, you will:

not be afraid because paling kuat pun dia membebel dengan panjang lebar jek

9. If he/she become your enemy, the reason will be:


because i steal her favorite skirts

10. The most desired thing you want to do for him/her now is:

to ask her out for shopping!!!!

11. Your overall impression of him/her is:


a friend in need is a friend in deed

12. How you think people around you will feel about you?:

it doesn't matter to me how people around me feel about me

13. The characters you love of yourself are:

- i forgive and forget
- im a good listener

14. On the contrary, the characters you hate of yourself are:

- i easily forgive and forget
- im a good listener (i just dont know how to say 'no'!!)

15. The most ideal person you want to be is:

myself

16. For people that care and like you, say something to them:

im happy we met

17. Pass this quiz to 5 persons that you wished to know how they feel about you:


1. Dzul Azwardi Shah

2. Nidana Yahya

3. Nur Adini Diyana

4. Zaza Zahari

5. Jet Adella


18. Who is no.1 having relationship with?


Nur Ezatul Suriana Aminuddin

19. Is no.4 a male or female?


female

20. If no.3 and 5 are together, will it be a good thing?


i guess so.. one is my darling sister and another is a good friend

22. What is no.2 studying about?


the anatomy of a man's body

23. When was the last time you had a chat with no.3?

30 minutes ago

24. What kind of music band does no.4 like?


some indonesian bands

25. Does no.1 have any siblings?

definitely... a band of brothers

26. Will you woo no.2?

No

27. How about no.4?

No

28. Is no.1 single?


definitely not!!

29. What is the surname of no.3?


Jerdandinie

30. What’s the hobby of no.5?

watching porns.. hahaha

31. Does no.1 and 5 get along well?

yes. very well.

32. Where is no.2 studying at?


UiTM Shah Alam

33. Talk something casually about no.1:


he is madly in love with me

34. Have you tried developing feelings for no.3?


oh yeah.. the love-your-sister feeling

35. Where does no.5 live at?


Kuantan, Pahang

36. What colour does no.2 like?

Purple!!! i do remember aight?


37. Are no.3 and 1 best friend?


going to be

38. Does no.3 have any pets?


she has lots of cats

39. Is no.1 the sexiest person in the world?


my point of view? - YES!

40. What is no. 5 doing now?


getting prepared for her engagement day



(no 21 is missing!!)

WELL..thats it Dana!!


anyway, yesterday was an asshole day in KT.
hari hari macam tu memang bleh dpt high blood pressure.
seriously i think org Terengganu ni memang tak pandai
handle traffic jams. sengal. ni baru bulan puasa and gaji
blom masuk agi. nanti gaji da masuk and few days before
raya sure havoc like hell that you wish u're in outer space.
damn. anway today bought a jubah for myself. a very nice one.
rasa gembira dan teramat teruja. oh...dan juga sehelai selendang
berwarna merah. been looking for a red selendang for months and
baru jumpa yang berkenan. pheww...

Tuesday, September 16, 2008

.akuDANencikLUZD.

encikLUZD menalifon ku

aku : kangen. anda?

encikLUZD : aku pun. banyok.

aku : ok.

encikLUZD : sayang saya dop?

aku : sayang.

encikLUZD : banyok dop.

aku : banyok ngat.

encikLUZD : sunggoh? dop kurang siket pung?

aku : sunggoh. makin banyok.

encikLUZD : ok. bye.

aku : bye.

-tut- diam.

kembali ke komputer riba ku.

.iniHARI.

hari ini adalah hari yang memenatkan.
cuaca sangat panas terasa nak minum air.
skejap skejap bukak fridge, tengok apa yang ada.
banyak. isk... tengok je takpe kan?

pastu duduk depan tv. tekan tekan punat tu.
takde apa yang menarik. astro pun takde.
apalah yang boleh diharapkan. 8TV dan NTV7 pun haprak.

nampak ps2 melambai lambai. memanggil manggil penuh godaan.
haih..tak bleh jadi ni. terus tekan suis dan GuitarHero II berkumandang.
seronok. layan. lepas satu satu lagu dimainkan.
bercita cita tinggi nak terer. easy dah lepas, medium pun dah lepas.
hard sedang diusahakan dengan tegar.
dila amek gambar aku tengah syok men gem. tapi terlalu malas nak upload.
mungkin di lain masa.

Sunday, September 14, 2008

.bazarRAMADHAN.

it does make a big difference in one's life if you apologize whenever you make mistake(s) to them. i guess yesterday was a thoughtful day for this one little girl (i assume about 10 years old) when there was this little chinese boy (about the same age) who accidentally stepped on her foot while passing by each other at bazar ramadhan Padang Maziah. it was so sweet and i witnessed it with my own eyes and ears. what exactly happened was both of the children were with their moms. both were busy checkin out the kuih while holding their children's hand. and then when they were like passing by each other, suddenly macam ramai people rushin in because it started to rain already and this boy kelam kabut and stepped on the girl's foot. she was really annoyed i could see it on her face but that boy right away said sorry (dengan muka yang bersalah gile). the girl then smiled to him dengan penuh makna. so sweet because even children know manners. hmm... unfortunately we, the adults don't do that. main langgar jek pastu wat muka seposen. huhu...

and today at bazar ramadhan Dungun, i witnessed this old couple (quite old... memang nenek and atuk lah) walking hand in hand. they were so romantic together. macam baru bercenta jek. hehehe..so damn sweet because they were like madly in love with each other!!! tak sempat nak take picture of them. damn!

Thursday, September 11, 2008

.heISmyBESTFRIEND.


shah shah shah... suddenly tonite teringat ke mung.. i miss you a lot, man. hope to see you this raya.. (i'm hoping badly to see you this raya!!)

Wednesday, September 10, 2008

.RamadhanAl-Mubarak.

Imam Ali, Ameer al Mu’mineen (a.s.) quotes the Holy Prophet (s.a.w.) for saying:

"Whoever fasts during the month of Ramadhan out of faith and seeking Allah’s pleasure and guards his ears, eyes and tongue from harming people, Allah will accept his fasting, forgive his past sins. . .."

.heDEFININGcinta.

suatu hari ku menerima sms dari encikLUZD..


.kaseh : ku mencintaimu sepenuh hatiku. percayalah!

.me : define cinta...

.kaseh : kalu tadop depan mata jadi rindu. kalu ade kat sebelah rase bahgia. rasa sayang... rase nop wak awop bahgia. nop idup nge awop sapa tua. insyaallah. bagi sye tu cinta...


.xOxO II.

the so-ever perfect couple.
aku rindu gossipgirl.
sesiapa yang dah ada season 2.
tolong pinjamkan.

xoxo

.xOxO.

i miss gossipgirl the series. and now that season two is screening, can't hardly wait to watch it. gonna ask pijat to download it for me. or maybe just ask fiqsaman (baby's BFF) to do it. damn, i miss Dan Humphrey. watching him..is like watching adi.. they both are so damn alike!! not the looks of course!! but his style and personality. hmm...and handsome Chuck..haha.. im gonna check out some cool pics of them and load 'em here. eeww...suya menggedik.



.sengal.

WHT - wanita hari tua

*dilla di ruang tamu rumahku mengutuk plet kete aku.
~sengal

Tuesday, September 9, 2008

.aSYMBOLofCOMMITMENTandLOVE.

so we went to see the ring. i tried a few and fell in love with one. a simple but beautiful one. couldnt take a picture of it but i will try to look for something similar and post it here. anyway, he asked me if i really liked it because he also likes it on my finger. and i said 'yes' not noting that the price was quite expensive. we were lucky, it was a good bargain and we got the reasonable and affordable price for it. but we didnt exactly buy it yet. we just booked it. it was a special moment for me. nobody (as in no men that had been in my life) has ever given me such commitment. i was on cloud nine though some part of me is still feeling doubtful about putting high hopes on the wedding. i really wanna get married and the fact that he is damn ready to be married adds up to wanting to have my dream wedding. i want a beautiful wedding where everyone on that day will feel happy and see the importance of having a marriage commitment. and today, i told my mama that i want to start buying and preparing some stuffs (for the big day which the date is not confirmed yet) but i have no idea where to start. she told me not to be in rush and adviced me to discuss about this later during raya when my papa and herself will be around. im gonna talk to adi about this and tell him that he can go discuss about it with my parents during raya.

.myNORMALday.

today is a normal day to me. everything is happening as usual. only two classes on tuesday. with the part two as well as part three students. the part two students are as usual, always giving me headaches. i just dont know what to do with them. they're becoming worst as each day passes by. sleeping in class, not doing the given tasks and talk a lot. oh, ya..plus..punctuality problem. today i've warned them about not doing the exercises given and also regarding to cheating. i had asked them to do the test model on their textbook and they were looking at the answer scheme. they were doing it in front of me. unbelievable!! kids these days...

Monday, September 8, 2008

.laksamanaDOREMI.


oh rambutku yang panjang kini dah kontot. huh... aku kebusanan mengadap laptop ini. dok tau la plok nok wak menda. melayan adila ashikin yang tengah syok baca buku 'how to become a sensuous woman'. baca sambil gelak. dok paham aku. pesen menda tau baca suke baca suke. jeng doh tuh rasenye. ahahaha. and sambil melayan akazmofa yang tak abes abes mengata aku kupik sebab dok wi view blog nih.
ahahaha. songo la pulok citer do re mi p.ramlee nih. sakit perut aku duk suke. baiklah. sekian terima kaseh. gudnite my love (tiru skrip laksamana do). haha..

.bersamaBUDAKcomel.


suatu hari bersama seorang budak yang comel tapi nakal gila sampai tak larat nak melayan. huh. hmm...nasib baik pandai bergambar. cantik jek gambar ni. tapi muka aku tak cantik.
ade plak bekas bekas jerawat yang membencikan itu di wajahku. iskk...sadis. ni tengah tunggu mak and bapak dia pegi jenjalan kat kedai buku pustaka seri intan. cari buku ape ntah. aku plak yang kena melayan budak nih. nasib baik tak banyak kerenah time nak amek gamba nih. ehehehe. tapi ternyata selepas itu semua benda dia nak tekan kat dalam kete nih...

.guitarHERO.



ive been having a great time these few days- excessive workload plus unorganized work and time, a messy (real messy) home and financially unstable plus feeling really tired and sleepy most of the time... hehehe.. hmm, anyway apart from all those, i still have time for guitar hero and have been spending most of my time with it. to be honest, im having a LOT of FUN. it's a pressure at times because sometimes i get all mixed up with the controller's buttons but i can't believe that i'm trying real hard to be a guitar hero!! haha..(gelak jahat). hmm... yeahh..i rock!!

Wednesday, September 3, 2008

.akuBOLOKwok.

aku bolok. firefox dopleh buke. dopleh nop wak keje. dopleh nop visit Tomei ku yang comey. serabuknye mikir. called adi ku sayang tapi the conversation didn't go well so it ended up like shit. he was mad at me. it happened to be jo called. coincidence? i have no idea. so i told him what happend and he offerred his help. thanks a bunch. so he did what he was supposed to do and things went well again. called adi ku sayang, told him what happened and he's like not in the mood to talk.
im sorry baby. i didnt mean to hurt ure feelings. i was just trying to be honest. hmm.. so now im ok again. just installed firefox and after this will be heading to the fridge to look for something to munch.

.loveSTRUCK.



I can't stop thinking about you...
I miss you so much...
I miss everything about you encikLUZD

.boredomOVERWHELMSme.

It is late midnight and I am still wide awake. Staring at the monitor, waiting for my Tomei to load, damn the connection is very slow. So, I decided to drop in here as it has been some time. Yeah, really…it has been quite some time I haven’t visited ‘my beautiful life’. Well, many things (many great and weird things to be exact) have happened for the past few months. There were laughs and cries and they are all part of my life. I don’t know where to start exactly but why don’t I start with the ‘tragedy’ that has happened to a friend of mine. Name is confidential. Hehehe… well, hmm..the story is quite complicated and I really don’t know where to start. Ok, in summary, her husband has been cheating on her for years and she knew about it just recently and the worst part is she is pregnant of 6 months at that time. I don’t know and I have no idea at all how it started and who to blame. I have no comments about it but I guess what has been happening should be a lesson for me to learn. I guess that is all for tonite and I will continue with more stories ASAP..