Friday, October 31, 2008

.tagged by Jet.

The rules of the game get posted at the beginning
Each player answers the questions about themselves
At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names,
then goes to their blogs and leaves a comment,
letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time : 1423
Name : Nur Ezatul Suriana Aminuddin
Sisters : 1
Brothers : 1
Shoe size : 7
Height : 158cm (Jet, aku tinggi 4cm lebih dari ko. ha ha ha)
Where do you live : Perbandaran Dungun
Have you ever been on a plane : Yes
Swam in the ocean : yes.
Fallen asleep at school : always. from primary to university level.
Broken someone’s heart : yes.
Fell off your chair : never.
Sat by the phone all night waiting for someone to call : yes. always.
Saved e-mails : yes. from people i love.
What is your room like : damn messy. but i like it that way.
What’s right beside you: lots and lots of hershey's kisses.
What is the last thing you ate : nasi lauk ayam masak kicap.
Chicken pox : yes. years ago.
Sore throat : months ago.
Stitches : once. hood bonet kete jatuh atas kepala masa aku berusaha nak masuk dalam bonet.
Broken nose : never.
Do you Believe in love at first sight : yesss...
Like picnics : definitely.
Who was/were…The last person you danced with : dancing is not my thing. i'd rather die.
Last made you smile : this morning. after talking to him.
You last yelled at : i don't yell.

Today did you…
Talk to someone you like : yes. kekasih hati dan kawan kawan sekerja.
Kissed anyone : nope. maybe tonite? hik hik hik *wink wink*
Get sick : oh..tidak.
Talk to an ex : tidak juga.
Miss someone : papa and mama
Who do you really hate: can't think of anyone rite now.
Do you like your hand-writing : boleh lah
Are your toe nails painted : no.
Whose bed other than yours would you rather sleep in : my parents'
What color shirt are you wearing now : white.
Are you a friendly person : no. ha ha ha..
Do you have any pets : a kitten
Do you sleep with the TV on : always
What are you doing right now : typing and watching tv and eat kisses and eat mini chipsmore.
Can you handle the truth : yes.
Are you closer to your mother or father : depends on my wants and conditions.
Do you eat healthy : waaaaa....NO
Do you still have pictures of you & your ex : yes. safely kept. what should i do??
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : kekasih hati ku, adi.
Are you loud or quiet most of the time : quiet.
Are you confident : depends on the situation.

5 things I was doing 10 years ago
- 15th birthday yang cukup hebat.
- i had a skater boyfriend.
- i was an active swimmer.
- i weighed 35kg
- i loved history subject

5 things I would do if I were a billionaire
- i only have 2 answers for this
1) bring my family pegi umrah and haji
2) will try my best to provide education for those who are in need

5 of my bad habits
- pemakan yang banyak
- mood swings
- pemalas
- pemalas
- pemalas

5 places I’ve lived/living
- kuantan
- kuala terengganu
- dungun
- kertih
- ampang

5 people I tag
- hana
- rifhan
- zaza
- dana
- pijat


Finish time: 1510

Thursday, October 30, 2008

.hujung minggu ini.

~he said he will be coming over this weekend. Yayyy!!!

some chores to do with him

1. going to paint the kitchen. if sempat, bathroom skali.
2. watch 'sepi' movie.
3. cook his favourite dishes.
4. go buy the sofa- da janji ngan tokey tu end of the month.
5. go get the nice old skool second-hand study table at the shop.
6. make some arrangements kat living hall.

cayamku, ku sabar menantimu...

.kuala lumpur.

aku sangat rindukan dia. spent 4 days with him in KL. went here and there. balek sini pun still miss him like gila. damn! what exactly has gotten into me? been trying to deny this. told him today that i did not miss him. he was very sad about it but only i know how i actually feel.

in kl, we had so much fun. mostly shopping- til i totally dropped. damn! no more money left til the end of November!!! beli tu la..beli ni la..

went to IKEA, had lunch and bought some stuffs for the house. luckily rak tu ringan jek so senang bawak naik bus (oh ya.. we went to kl by bus. jimat sikit), bought him a ring at Bausch K. he really likes it tapi tak biasa pakai so tak pakai pakai pun nampaknye, he bought a pair of pants at Padini. ok, that was that for that day.

next shopping trip was Queen's Park. bought some stuffs at Quiksilver outlet. had fabulous time there. also i bought my brother a Reef's sling bag.

there are more but malas nak cerita. basically in KL we ate a lot most of the time. pastu tido jek (he stayed at my place in Ampang). and on Monday went to Jalak's wedding. Monday malam took the bus home- Kuantan.

so, that's it. 4 days straight being with him. now da masuk 2 days tak jumpa him and i'm like ~can't think straight because i miss him so damn much!!

Wednesday, October 22, 2008

.reunion skpct.

ini ada beberapa gambar raya di rumah ariati. ~reunion skpct. skolah rendah. aku skolah kat situ masa darjah 6 je plus aku sangat low profile (~aku agak) ketika itu so akibatnya bila ada event reunion camni confirm 2-3 orang je yang kenal aku. aku pun camtu gak. yang rapat ngan aku je yang aku kenal. yang lain lain tu..hmm...takpelah. tapi aku akan rasa pelik dan awkward bila pegi reunion skpct sebab aku tak tau macam mana nak be 'in' the group. honestly, aku memang tak tau macam mana nak borak with the rest. as a result aku akan pergi kalo ariati ada, paksa maro untuk pergi sebab aku sangat pasti dia je yang bleh lepak ngan aku, aku akan makan dengan banyak sebab aku tak tau nak buat apa lagi, aku gelak macam orang bodoh bila tengok orang lain sibuk borak sambil gelak gelak (~aku suka tumpang gelak).

hmm... kadang kadang aku kecewa ngan diri aku. kenapalah susah sangat aku nak bergaul ngan orang lain. iskk. and in return misti orang cakap aku sombong. slalu sangatt...


.pagi ini.

jam menunjukkan pukul 10.39 pagi. aku di rumah mengadap laptop - preparing carry marks sambil tengok tv cite tamil malaysia. tak tengok pun sebenarnya. mendengar je bahasa yang aku tak paham tu. aku tidak ke kampus pagi ini kerana kelas ku hanya akan bermula pukul 2 nanti.

malas nak buat keje kat ofis sebab nanti aku konfem tido. ofis aku tuh ada aura aura jahanam yang mampu membuat orang mengantuk bila berada lebih 15 menet di situ (~aku rasa lah, tak pun memang aku bangsa suka tdo). anyway, disebabkan aku membuat keputusan untuk menyiapkan kerja kerja ku di rumah, aku terpaksa menerima hakikat bahawa pagi pagi ku takkan sehening dulu. rumah seblah ni buat renovation la pulak. bising tak payah cakap lah. sangat annoying sampaikan aku sakit gigi akibat ngilu dengar bunyi mesin potong besi tuh. haih~

hmm... aku sangat busan dengan situasi ini

Monday, October 20, 2008

.aku dan nizangmosh.

sesi ym aku dan nizangmosh tadi:


ezatul suriana : nizang nizang

ezatul suriana : mung rase sesuai dop aku nge adi

ezatul suriana : ahahah

ezatul suriana : soklan cepu mas

nizang coalitioners: haha

nizang coalitioners: mu mesti tgh bahagia op

nizang coalitioners: tgh blooming lg

nizang coalitioners: keawang awangan

ezatul suriana : ahahah

ezatul suriana : bijok ayat mung tuh

nizang coalitioners: ok kot

nizang coalitioners: adi ok

nizang coalitioners: mu ok

nizang coalitioners: ok la jadinye

ezatul suriana : ahahahaha..mung klakor

nizang coalitioners: bijok


~aku akui aku bahagia, aku blooming dan aku di awangan...


.aku yang tidak konsisten.

aku adalah seorang yang sangat tidak konsisten. aku sering tidak dapat membuat keputusan yang tepat. sekejap aku cakap macam ni..sekejap macam tu..

aku bagitau dia, aku nak kawen...dia ajak kawen..tibe tibe aku mcm cold feet. aku cakap aku tanak. pastu nak tunang..mcm da nak confirm date..aku cakap tanak tunang plak (plus situasi keluarga aku skarang yang tak menentu je lokasi masing masing so aku jadi malas plak).

aku cakap nak makan nasi minyak kat kedai tepi pantai. tapi aku pegi kedai d'pantai makan nasi goreng.

tadi tengahari aku ingat nak masak ayam masak kicap, beberapa jam selepas itu aku terasa nak masak ikan tenggiri masak pedas. tapi nye, petang tadi aku gi makan nasi goreng paprik daging kat d'pantai.

aku cakap kat students aku 'class is as usual tomorrow...' tapi keesokan harinya beberapa menet sebelum waktu kelas bermula, aku akan cancel kelas tuh (ni berlaku dalam 2-3 minggu yang hectic ni je)

pernah jugak aku di dalam dilema untuk memilih yang manakah yang terbaik untuk aku.. mula mula yang tu..pastu yang ni..haih..ntah lah..alhamdullillah.. aku rasa aku telah memilih yang terbaik untuk aku. dan aku bahagia.

aku membuat resolusi untuk tidak makan nasi lagi (konon nak kurus) tapi pagi tadi aku belasah nasi lemak satu setengah pinggan. dan petang nasi goreng paprik plak. haih...

adakah aku tidak konsisten?

Thursday, October 16, 2008

.hari ini.

hari ini aku gembira.

1. kerana hari ini hari khamis- di sini ianya adalah hari penghujung minggu. jumaat dan sabtu adalah weekend.

2. aku telah di audit (penilaian berterusan) dengan jayanya pagi tadi.

3. students ku telah meng-submit term paper mereka. ~tanpa dikerah..

4. aku telah menghantar portfolio kursus ku untuk di audit.

5. aku dapat pulang ke rumah awal kerana kelas terakhir untuk hari ini adalah sehingga 12.15pm

6. aku excited nak balek kampung. nak makan askerim goreng di yee stall =)

7. aku dapat berjumpa dengan 'dia'... lagi

Wednesday, October 15, 2008

.the hang out.

ini adalah hari yang penuh kegembiraan dan keterujaan. aku, adi, shah dan dila menggila melepak, makan, guitar hero, menari di atas dancing pad dan bergambar. venue: my place,
camera: shah's

~unforgettable



Tuesday, October 14, 2008

.hari hari ku.

adi came last weekend. and it was a blast. dila, adi and aku were damn busy painting the house. not the whole house tapi living hall jek. and mostly dila and adi were doing the job because aku was busy doing something else like..mengemaskini portfolio kerana ianya akan di audit minggu ini. damn!!
so..it took two days to paint the living hall. second day tu dila and aku went to work alredi so adi yang mengecat sebelah agi dinding tu sorang sorang. cian dia..but he did a great job. cantek jek finishing tu. hik hik..thank u adi!

then, nothing much really happened these days. busy with work. have to mark the mid-term exam papers, part 3 students' term papers, nak kemaskini portfolio agi. huhu.. aku busan!!! dan bolok!

sekarang aku di rumah. kelas petang aku batalkan sebab aku memerlukan masa untuk kemaskini portfolio itu. aku telah mendapat panggilan bahawa ianya akan di audit esok hari.
waaaaa... kenapa ini harus berlaku di saat aku sudah menyakinkan diriku bahawa aku tidak akan terkena semester ini.

Friday, October 10, 2008

.guys to keep.

Don't ever leave the one you love for the one you like,

because the one you like will leave you for the one they love.

Find one, who calls you beautiful instead of hot.
Who calls you back when you hang up on him.
Who will stay awake just to watch you sleep.
Wait for the guy who kisses your forehead.
Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.
Who holds your hand in front of his friends.

Wait for the one who is constantly reminding you of how much he cares about you

and how lucky he is to have you.
Wait for the one who turns to his friends and says, '...that's her.
'

Wednesday, October 8, 2008

.my personality is...

...an Idealist.

You are a passionate, caring, and unique person.
You are good at expressing yourself and sharing your ideals.

You are the most compassionate of all types and connect with others easily.
Your heart tends to rule you. You can't make decisions without considering feelings.

You seek out other empathetic people to befriend.
Truth and authenticity matters in your friendships.

In love, you give everything you have to relationships. You fall in love easily.

At work, you crave personal expression and meaning in your career.

With others, you communicate well. You can spend all night talking with someone.

As far as your looks go, you've likely taken the time to develop your own personal style.

On weekends, you like to be with others. Charity work is also a favorite pastime of yours.

.kecewaDENGANdirimu.

malam ini aku kecewa
hatiku disakiti...dengan kata kata

malam ini aku kecewa
hatiku dilukai...dengan nada itu

buat pertama kalinya..
malam ini aku kecewa dengannya..

..dan perasaan ini sudi menemani tidurku

Tuesday, October 7, 2008

.friends.


some pics with some friends.
good friends.




.iceDANweed.

petang tadi aku dan dila makan nasi minyak di sebuah gerai feveret di pantai teluk lipat. selain nasi minyak yang best tu, kami pulun fishbol dan sutong celup tepung. akibat makan terlalu banyak, perut kenyang.. pastu stone sebab ngantuk.

kenyang + mengantuk = suatu cerita bodoh

'mung tau dok...baik mung isap weed daripada mung amek ice..'

'bakpe?'

'sebab ice tu bahye...wak daripada chemical hok kat dalam lampu kalimantang tuh.. kalo weed dakpe, sebab wak daripada pokok. tadok chemical. ye natural jek..'

'.......'

.lucky.

...one beautiful song given by someone who has given me a beautiful friendship all these years
thank you shaifulrizal

.Lucky.

Do you hear me,
Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

~Jason Mraz/Colbie Caillat

Sunday, October 5, 2008

.selamatHARIrayaAIDILFITRI.

selamat hari raya aidilfitri dear all...
maaf zahir and batin.

aku memang suka berhari raya di terengganu jika nak dibandingkan di perak. pada pendapat aku, di terengganu lebih meriah atau mungkin kerana aku lebih selesa dengan keadaan di sekeliling aku kerana aku menghabiskan zaman kanak kanak aku di sini. sebelum ni, setiap kali turn beraya di terengganu, aku mesti tersangat sangat teruja. bila turn kuala kangsar plak, misti tak teruja sangat. kesian papa aku. aku dan adik adik kurang berminat nak beraya di kampung dia.

kenapa?...ntahlah. bagi aku, kurang feel raya tu bila bersama keluarga sebelah papa aku.
huh...macam tak baik jek statement nih.

anyway, raya tahun ini adalah antara yang paling menarik untuk aku. as i grow older, aku perasan banyak yang berubah pada setiap raya- orangnya, kelakuannya, pemikirannya, pembangunannya..dan macam macam lah.

tapi aku suka.. kerana ianya hari raya...

bagi aku, hari raya kini bermaksud aku kena beli baju raya sendiri, takkan dapat duit raya tapi kena bagi duit raya, kena masak pada malam raya, kena pergi beraya ke rumah kawan kawan yang dah kawen dan belum kawen (..dan bersiap sedia untuk soalan soalan seperti 'boifren mana plak skang ni?', 'bila nak kawen?', 'buat apa skarang?', 'kerja kat mana skarang?', 'kerja apa? ...gaji berapa?')

tertekan~

tapi aku tetap bergembira..
kerana ianya hari raya...